Pårørendekonferansen 2024

ARA v/ sosionom Ann Christin Haugen deltok i den lokale arrangementskomiteen i forbindelse med årets nasjonale pårørendekonferanse. Den nasjonale konferansen ble arrangert av Pårørendesenteret i Stavanger og ble strømmet på storskjerm på Samsen kulturhus. Gjennom foredrag, filmer, studiosamtaler med dyktige fagpersoner, engasjerte forskere og erfarne pårørende, ble temaet «Når hverdagen snur» belyst. I tillegg til strømming av den nasjonale konferansen, ble lokale pårørendetilbud presentert. Over 100 deltakere skapte en inspirerende og engasjerende møteplass for pårørende og fagpersoner som møter dem. 

Fra venstre Jorun Marie Kveldro (Atrop), Ann Christin Haugen (ARA, Sørlandet sykehus), Nina Tanggaard Lomeland (Livsmestrings Kristiansand kommune), Grete Mykstu Schulze (Livsmestring i Kristiansand kommune) og Nadia Elisa Thorsen Norum (student). NKS veiledningssenteret for pårørende var også med i samarbeidet, men ikke tilstede på bilde. 

ARA v/ Ann Christin Haugen er involvert i mestringskurs for pårørende berørt av en annens rusbruk, samt i SMIL grupper – et gruppetilbud til barn og unge hvis en foresatt strever på grunn av psykiske/fysiske eller rusrelaterte problemer. Her finner du oversikt over SSHF sitt tilbud til barn som pårørende.