ARA godkjent som utdanningsinstitusjon i rus og avhengighetsmedisin

Av | Nyheter | Ingen kommentarer

Fredag 17. november var det duket for feiring på SSHF

ARA er nå godkjent av Helsedirektoratet som utdannelsesinstitusjon for hele utdannelsesløpet (5 år) for leger som ønsker å spesialisere seg i rus og avhengighetsmedisin. Spesialiseringen er ny, og foreløpig er ARA en av få institusjoner i landet med denne godkjenningen.

Godkjenningen gjør at leger som utdanner seg til rusmedisinere nå kan fullføre hele videreutdanningen sin ved ARA. Tidligere innebar en slik utdanning at legene i spesialisering ofte måtte flytte til en landsdel tilknyttet et universitetssykehus for å fullføre løpet.

Nyheten er en stor opptur for ARA og enhetsleder for forskning og fagutvikling, overlege Bjørg Hjerkinn, som utrettelig har arbeidet for å få denne utdannelsen på plass. Godkjenningen oppfattes som et kvalitetsstempel på det faglige arbeidet og forskningen som gjøres ved ARA. Det betyr og at ARA har alle de nødvendige kriteriene som kreves for å fullføre praksisløpet.

Noen LIS-leger er allerede i gang med utdanningsløpet og for dem representerer godkjenningen en sikrere fremtid med spennende faglige utfordringer i vente.

Ungdom over store deler av verden drikker mindre alkohol

Av | Nyheter | Ingen kommentarer

Mange tror de vet hvorfor. Men det gjør ikke forskerne. De klør seg fortsatt i hodet. – Dette er en gåte, sier rusforsker Hilde Pape.

Norge er et av de landene i Europa som skiller seg mest ut når det gjelder nedgang i alkoholbruk blant unge. I 2003 svarte 84 prosent av norske 15–16-åringer at de hadde smakt alkohol. I 2015 var det 57 prosent som svarte det samme.

22 prosent sa at de har drukket alkohol i løpet av de siste 30 dagene. Snittet i Europa er langt høyere, 47 prosent.

Island skiller seg enda mer positivt ut enn Norge. Og vi er tett fulgt av Sverige og Finland. I Danmark har ikke utviklingen vært like positiv.

Men også resten av Europa har vært med på trenden.

Les mer på forskning.no

Brukerregistrering gjenåpnet

Av | Nyheter | Ingen kommentarer

Brukerregistrering er nå gjenåpnet for ansatte ved ARA. Klikk logg inn i toppmenyen og deretter “Registrer deg”, eventuelt klikk her for å komme dit direkte.

Registrerte brukere kan kommentere nyhetssaker, legge igjen kommentarer på kalenderen og benytte seg av flere andre spennende funksjoner som er under utrulling.

Av sikkerhetsgrunner er det viktig at du velger et unikt passord når du registrerer en ny bruker. Erfaring viser at mange bruker samme passord flere steder, både privat og i jobbsammenheng. Les mer her om hvorfor dette er en dårlig ide.

Hva gjør du når en kollega har alkoholproblemer?

Av | Nyheter | Ingen kommentarer

«Det skal mye til å erkjenne at man har et rusproblem. Det er så skambelagt». Dette er ordene til Elisabeth Grønningsæter, som vi fikk møte i andre episode av NRK-serien «Forført av spriten». Hun forteller om et rusproblem som gikk ut over både familien og jobben.»

Elisabeth Ege, direktør i Akan kompetansesenter tar opp dette temaet i en kronikk publisert i denne uken, i Tønsbergs Blad. 
X