was successfully added to your cart.

Handlekurv

Første rusmedisiner utdannet innenfor egne rekker

Av 11/01/2020Nyheter

Elena Bentley ble den første spesialisten som er utdannet helt og holdent innenfor ARAs eget utdanningssystem for LIS i rusmedisin!

Elena Bentley ble ARAs første rusmedisiner utdannet gjennom ARAs egen organisasjon. Flankert av konst.avd.sjef Frode Nordhelle og overlege Bjørg Hjerkinn (Foto: John-Kåre Vederhus)

Til nå har de forrige rusmedisinerne fått godkjenning på overgangsregler, men med Bentley har ARA nådd en lenge etterlengtet milepæl: Å ha gjennomført et LIS-løp i rusmedisin fra A til Å. Den obligatoriske praksisen innenfor psykiatri er også avviklet i samme klinikk (Klinikk for psykisk helse og avhengighet på Sørlandet Sykehus HF).

Bjørg Hjerkinn har på mange måter stått i bresjen for LIS-utdanningen både nasjonalt og lokalt. Hun uttrykte stolthet over at ARA nå har kommet hit og gleder seg til de neste rusmedisinerne blir ferdige, flere allerede i 2020.

Elena Bentley sa noe om veien sin mot å bli rusmedisiner og hun vektla det gode miljøet LIS’ene i mellom som en del av motivasjonen hennes og som hun nok kommer til å savne litt.

Konst.avd.sjef Frode Nordhelle understreket også at det er et konkurransefortrinn at ARA kan tilby LIS-utdanningen fullt ut. Og så lenge det er ledige overlegestillinger i organisasjonen, vil vi lytte til LIS’enes preferanser om de søker jobb hos oss som ferdige overleger. De har vært rundt prøvd seg i alle typer rusbehandling og har dannet seg en oppfatning av hva de kan tenke seg å jobbe mest med. For organisasjonen er det viktig å ha riktig person på riktig sted slik at rusmedisineren kan bidra inn i utviklingen av behandlingstilbudet.

Legg igjen en kommentar

X