was successfully added to your cart.

Handlekurv

Første rusmedisiner utdannet innenfor egne rekker

Av 11/01/2020Nyheter

Elena Bentley ble den første spesialisten som er utdannet helt og holdent innenfor ARAs eget utdanningssystem for LIS i rusmedisin!

Elena Bentley ble ARAs første rusmedisiner utdannet gjennom ARAs egen organisasjon. Flankert av konst.avd.sjef Frode Nordhelle og overlege Bjørg Hjerkinn (Foto: John-Kåre Vederhus)

Til nå har de forrige rusmedisinerne fått godkjenning på overgangsregler, men med Bentley har ARA nådd en lenge etterlengtet milepæl: Å ha gjennomført et LIS-løp i rusmedisin fra A til Å. Den obligatoriske praksisen innenfor psykiatri er også avviklet i samme klinikk (Klinikk for psykisk helse og avhengighet på Sørlandet Sykehus HF).

Bjørg Hjerkinn har på mange måter stått i bresjen for LIS-utdanningen både nasjonalt og lokalt. Hun uttrykte stolthet over at ARA nå har kommet hit og gleder seg til de neste rusmedisinerne blir ferdige, flere allerede i 2020.

Elena Bentley sa noe om veien sin mot å bli rusmedisiner og hun vektla det gode miljøet LIS’ene i mellom som en del av motivasjonen hennes og som hun nok kommer til å savne litt.

Konst.avd.sjef Frode Nordhelle understreket også at det er et konkurransefortrinn at ARA kan tilby LIS-utdanningen fullt ut. Og så lenge det er ledige overlegestillinger i organisasjonen, vil vi lytte til LIS’enes preferanser om de søker jobb hos oss som ferdige overleger. De har vært rundt prøvd seg i alle typer rusbehandling og har dannet seg en oppfatning av hva de kan tenke seg å jobbe mest med. For organisasjonen er det viktig å ha riktig person på riktig sted slik at rusmedisineren kan bidra inn i utviklingen av behandlingstilbudet.

En kommentar

  • Øistein Kristensen sier:

    Jeg ble først oppmerksom i dag på at Elena Bentley var blitt godkjent som spesialist i rus- og avhengighetsmedisin. Gratulerer. Gratulerer til ARA som er godkjent for hele spesialistutdanningen og spesielt til overlege Bjørg Hjerkinn som har gjort en kjempeinnsats både lokalt og nasjonalt for bygge opp utdanningen og virkelig har stått på for å få alle godkjennelser i orden.
    Mvh
    Øistein Kristensen

X